Find vej: Forside » Artikler

Velkommen til vores store artikel database. Vi opdatere løbende med nye artikler & nyheder med alt om autoreparation, engros- og detailhandel, udlejning og leasing personbiler, varebiler og minibusser. Det vil snart blive muligt for vores brugere som har relevant indhold, at uploade nyheder & artikler til vores database.

Førende trendforsker: Vi vil bo kreativt og personligt

Vi vil ikke bare have en designerbolig, men en bolig designet af os selv. Dyrkningen af det personlige og kreative kommer til udtryk i Do It Yourself (DIY) projekter, som særligt mange unge kaster sig over i forbindelse med re-styling af boligen. Og det er en tendens, der er kommet for at blive, mener en af landets førende trendforskere.MADE BY MEAlle med pengepungen i orden kan besøge et moderne møbelhus og en smart interiørbutik og købe de helt rigtige ting til boligen. Det er der heller ikke noget i vejen med, hvis målet vel at mærke er at få et pænt hjem, der ligner alle andres. Hvis du derimod vil skabe et personligt hjem, som ingen andres, må du have kreativiteten i spil. Og det behøver ikke være hverken dyrt eller svært at indrette sig kreativt og personligt. Det mener teamet bag en ny webshop, hvis formål er at inspirere og hjælpe kunderne med at designe unikt..

Reformer deleøkonomien og drop heksejagten

CTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Reformer deleøkonomien og drop heksejagten // # ###################################################################### # // // # Form validation customer to_payment // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#form_to_payment").validate({ rules: { accept_terms: { required: true } }, messages: { accept_terms: { required: 'Du skal accepterer handelsbetingelserne' } }, errorLabelContainer: "#error" }); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation Search // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#pwsearch").validate({ rules: { q:..

Kinesiske antikviteter i København, solgt for millioner

Hammersalg for millioner, nyt auktionshus i København har fået godt fat i kunderne og imponerer med hammerslag i millionklassen.Kinesiske antikviteter i København, solgt for millioner. Der var lørdag. d. 18. juni auktion over kinesiske antikviteter i København. Med hammerslag for millioner af kroner er der god grund til at kigge efter i gemmerne om der skulle være kinesiske effekter som skal undersøges nærmere.Efterspørgslen var stor blandt det internationale publikum og der var flere overraskelser blandt hammerslagene. Fremmødet var stort og auktionssalen var propfyldt med købestærke kinesere og et blandet internationalt publikum.Det var det nye auktionshus Chinroot Auction ApS der stod bag auktionen. Med 3 hammerslag over 1 million kroner og mange i i hundredtusindklassen må det siges at være en succes.Det er en god ide at kontakte Chinroot Auction ApS med henblik på at få vurderet..

Sådan forlænger du dine sommeraftener for 1 kr. i timen

Forestillingen om de mange lange og lune danske sommeraftner er en illusion. Men med en terrassevarmer kan drømmen om aftensommerhygge på terrassen blive til virkelighed. Men hvilken terrassevarmer skal man vælge, og er det bedst med gas eller el? Det giver energirådgiver fra NRGi Benny Hebsgaard et par bud på her.Efter en hyggelig aften med grill og snak i haven, kan det være lidt af et antiklimaks, når kulden melder sig, og man bliver nødt til at trække indendørs. Derfor er terrassevarmere af gode grunde blevet mere og mere populære blandt husejere. Er man helt grøn på markedet, kan det være lidt af en jungle at navigere i. Ifølge Benny Hebsgaard, energirådgiver hos NRGi, er det vigtigt, at man sætter tid af til at undersøge mulighederne, inden man køber sin første terrassevarmer.- De mest populære terrassevarmere er drevet på gas og el, hvor de eldrevne yderligere kan inddeles i..

CBS-studerende undersøger anti-korruption i danske virksomheder

Antikorruptions-indsatsen hos 30 af Danmarks største virksomheder er blevet gransket af NGO’en Transparency International Danmark i samarbejde med fire CEMS-studerende på CBS. Samarbejdet var en fordel for både studerende og NGO.Skal medarbejdere og direktører deltage i et uddannelsesprogram om anti- korruption? Og har virksomheden offentligt erklæret støtte til arbejdet med anti-korruption?Fire studerende på CBS har stillet i alt 13 spørgsmål om korruption til 30 af de største danske virksomheder og samlet resultaterne i rapporten ”Transparency in Corporate Reporting”, som NGO’en Transparency International Danmark præsenterede tidligere i denne uge.Det er anden gang, organisationen udgiver rapporten om korruption i Danmark – begge gange har CBS-studerende været med til at gøre det muligt, forklarer formand for Transparency International Danmark, Knut Gotfredsen:”Transparency..

Stor interesse for kinesiske antikviteter - Nyt auktionshus

København har fået et nyt auktionshus med speciale i kinesiske antikviteter. Første auktion afholdes d. 18. Juni kl 13.30. Auktionshuset er ejet af herboende kineser med stor erfaring fra branchen.Der er stadig stor interesse for ekslusive kinesiske antikviteter.Chinroot Auction er navnet på et nyt auktionshus.Kinesiske Tao Niu, som er expert indenfor for kinesiske antikviteter, har stiftet Chinroot Auction i Danmark. Han har mange års erfaring fra branchen og er bla medejer af et auktionshus i Taiwan. Han er kommet til Danmark, fra Kina, sammen med sin familie i forbindelse med at hans kone arbejder for et dansk medicinalfirma. Hans auktionshus hedder Chinroot Auction og deres web er www.chinrootauction.com.Tao Niu ser Danmark som et interessant marked, dels pga vores tilknytning til Sverige og Norge hvor der også bor mange kinesere men også fordi vi fremstår som troværdige og et..

EU: I må ikke stoppe spillere som Uber og Airbnb

CTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> EU: I må ikke stoppe spillere som Uber og Airbnb // # ###################################################################### # // // # Form validation customer to_payment // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#form_to_payment").validate({ rules: { accept_terms: { required: true } }, messages: { accept_terms: { required: 'Du skal accepterer handelsbetingelserne' } }, errorLabelContainer: "#error" }); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation Search // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#pwsearch").validate({ rules: { q:..

Stjernebesat Monty Python-musical lander i Tivoli

$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ includeHandle: false, maxWidth: 428, maxHeight: 328 }); }); ”Always Look on the Bright Side of Life”. Der er afsat ekstra plads til smil og latter, når der er i foråret 2017 er gallapremiere på hit-musicalen Spamalot i Tivolis Koncertsal. Den prisbelønnede musical er baseret på filmklassikeren ”Monty Python og de skøre riddere” og er set af over to millioner publikummer i 20 forskellige lande. Til næste forår er Tivoli og Thomas Langkjær Entertainment klar med en stjernebesat dansk opsætning, som præsenterer en opsigtsvækkende debutant. Stand-up-komikeren Lars Hjortshøj springer for første gang ud som musicalstjerne i Spamalot. På scenen får han selskab af Stig Rossen, Martin Brygmann, Linda P, Thomas Warberg og Lise Baastrup m.fl. ..

Ny rive-snitteskål til nem og hurtig madlavning

Marie-skålen har rivejern lågetNu er det hurtigere og nemmere at ordne grønsager og andet til maden. De falder direkte ned i den nye rive-snitteskål Marie fra Plast1, fordi rivejernet – man ellers plejer at bakse med – er indbygget i låget.Marie-skålen er af melamin, rummer 3 liter og fås i modefarverne jadegrøn, pink, lyseblå og sort. Låget med rive-jernet fås kun sammen med den sorte udgave i 3 liter. Skålene findes desuden i 0,35 og 0,5 og 2,0 liter.Snittedelen kan tages af og erstattes af et almindeligt plastlåg, så skålen kan bruges til opbevaring. Den går i opvaskemaskinen og har et praktisk hul i håndtaget til ophæng. Fås hos isenkræmmere og førende supermarkedskæder.

YouGov: Zikavirus skræmmer danske rejsende

Hver anden dansker fravælger en rejse med risiko for zikavirus, viser ny undersøgelse. Stadig flere rejser lige nu til Sydeuropa og Nordafrika frem for Syd- og Mellemamerika, fortæller Skov Rejser.Eksotiske lande som Brasilien, Ecuador, Bolivia og Mexico, hvor zikavirussen i øjeblikket hærger, har mistet en betydelig del af deres tiltrækningskraft på rejselystne danskere. Risiko for zikavirus får i ?meget høj” eller ”høj grad” hver anden dansker til at fravælge en given rejsedestination. Det vil altså sige hovedparten af de syd- og mellemamerikanske lande, som indtil videre ikke kan komme den myggebårne virus til livs. Det fremgår af en repræsentativ undersøgelse fra YouGov blandt 1.004 danskere.Zikavirus smitter af på rejseordrerFrygten for at blive smittet med zikavirussen, smitter nu af på danskernes rejsebestillinger. Stadig flere danskere vælger nemlig i stedet ?sikre’..

Nye stilfulde træpaneler til vægge og lofter

Panelplader fra Huntonit er et rent naturprodukt af høj kvalitet og bidrager til et sundt indeklimaNår boligen trænger til indvendig renovering – eller bare et andet look – er færdigmalede panelplader fra Huntonit en attraktiv løsning til beklædning af vægge. Et rent naturprodukt med et design, der giver mulighed for at ramme en elegant stil. Eksempelvis som vægpaneler med brystning, kendt som klassisk interiør i bl.a. badehoteller og sommerhuse.Rent naturprodukt til et sundt indeklimaHuntonit panelplader er fremstillet af træ fra PEFC-cerficeret skovdrift i det sydlige Norge. De sammenpressede træfibre er fri for lim og andre tilsætningsstoffer, og bindes sammen af stoffet Lignin, som naturligt findes i træet. Panelpladerne får 4 gange vandbaseret maling fulgt af 1 gang vandbaseret lak. Resultatet er, at de i test har opnået Dansk Indeklima mærkning i bedste klasse hos..

Din hund er den bedste Valentinesdate

Har du ikke en date til Valentinesdag på søndag? Fortvivl ej. Tilbring dagen i selskab med din hund og erstat romantikken med ægte kærlighed. Forskning viser nemlig, at din hjerne udsender det såkaldte kærlighedshormon oxytocin, når du kigger din hund i øjnene.På søndag er det Valentinsdag, og den skal traditionen tro fejres med en, du elsker. Har du ikke en kæreste eller en flirt i kikkerten, kan du tilbringe dagen sammen med en anden, der helt sikkert elsker dig - din hund!Din hund er ubetinget kærlighed på fire poter, og der kan være god grund til at kigge din pelsklædte ven dybt i øjnene. Ifølge japansk forskning har hunde en gavnlig indvirkning på mennesker og kan påvirke vores humør i en positiv retning, fordi vores hjerne udløser kærlighedshormonet oxytocin, når vi kigger vores hunde i øjnene.“Vi oplever dagligt det tætte bånd mellem hund og ejer. Og jeg er slet ikke overrasket..

Savner du kærlighed på Valentinsdag?

Den 14. februar nærmer sig og dermed Valentinsdag – også kendt som "de elskendes helligdag". På den dag kan det måske føles trist at være single. Mange vil mere eller mindre sætte lighedstegn imellem parforhold og kærlighed, og som single på Valentinsdag kan man føle et ekstra lille stik i hjertet.Men kærlighed kan findes mange steder uden for konventionerne. Det mener Jens W. Pedersen, forfatter til bogen Dating, desperation og selvudvikling, at man skal huske på, hvis man går og føler sig lidt alene: ”Det tages ofte for givet, at kærlighed og tosomhedens romantik er det samme, men jeg mener, at det ræsonnement bunder i et for snævert og misvisende begreb om kærlighed. Den misforståelse gør, at vi per automatik ser os om efter en kæreste, hvis vi savner kærlighed.”Kærlighed redefineretVores mainstream-kultur er fyldt med den romantiske kærlighed. Især i film og popmusik skabes der en..

Fyr din coach - og hyr en protreptiker!

Fyr din coach, skriver Svend Brinkmann i sin bestseller Stå fast. Men måske man i stedet skal hyre en protreptiker. Protreptikken er en gammel kunst fra antikkens Grækenland i at rådgive, vejlede og uddanne magthaveren til hendes eget og samfundets bedste. Med sin nye bog afrunder Ole Fogh Kirkeby sit mangeårige projekt med at genskabe og forny den protreptiske tradition.”Da jeg begyndte at arbejde med protreptikken, var det netop (…) som et alternativ til de manipulative coachingformer, der udviklede sig inden for erhvervslivet i de første år af dette århundrede. Coaching blev ofte brugt som et kontrol- og disciplineringsværktøj, det var en “intim-teknologi”, der kunne overskride grænserne mellem medarbejdernes arbejdsliv og privatliv med henblik på at gøre disse medarbejdere til optimale instrumenter for maksimeringen af den økonomiske bundlinje. Det gav ofte coaching et..

Vildmosekartofler og vinterskrub

Selvom de nye kartofler for længst er gået hen og blevet gamle her midt inde i vinteren kan man stadig komme tæt på frembringe et resultat der kommer meget tæt på de nyopgravede sommerlige delikatesser,- og som ikke bliver melede som kedelige skrællede vinterkartofler.Landbruget og dets producenter har gennem mange år forbedret håndteringen af vores allermest populære grøntsag - kartoflen. Ofte er skimmel, brune pletter og bløde områder næsten ikke til at finde i poserne mere og dermed også gode grunde til at skrælle kartoflerne, andet end almindelig vanetænkning. I udlandet fx i Norge skræller man i langt mindre grad kartoflerne før kogning, men spiser skindet med.Ud over at være en gevinst for både miljø og pengepung er dette langt bedre for os, da undersøgelser peger på, at der netop er i skindet man finder den største næringsværdi. Enkelte forskere går endda så vidt til at påstå..

Alle kan få brug for en skraber

Citat Nikolaj KopernikusKålhoveder, gammel havregrød og våde kartoffelskræller brænder som bekendt ikke særligt godt. Faktisk bruger vi hvert år en masse ressourcer og unødvendig energi når vi bringer vores våde køkkenaffald til de store forbrændingsanstalter rundt om i landet. Det bliver til millioner og atter millioner af kilo og der skal bruges næsten ligeså meget brændsel til at få ild i affaldet.Derfor opfordrer flere og flere kommuner nu deres borgere til hjemmekompostering og stiller beholdere og vejledning til rådighed. Nogle gange kan det imidlertid godt være lidt af en opgave at løse opgaven eller blot være den sidste der skal ud af døren, når resten af familien for længst er smuttet og har ladet resterne fra morgenmad og madpakkelavning ligge tilbage i vasken. Det var den gentagne situation, der til sidst fik skuespilleren Nikolaj Kopernikus til at kaste sig..

Bruden

Krigen i Syrien sætter rammerne for denne ungdomsroman om kærligheden mellem Abbou og Mounna, der bliver hvervet til at deltage i hellig krig mod Assad.Abbou og Mounna bor i Belgien, hvor de til daglig får tiden til at gå med helt normale ting som skole og venner. De har et godt øje til hinanden, men følelsen af at være malplaceret og frustrationen over en manglende mening i hverdagen får Abbou og hans venner til at begynde at begå små overfald og tyverier. Da Abbou bliver antastet på gaden af den fængslende sheik Barrada, der taler lidenskabeligt om hellig krig, ser han pludselig en vej ud af meningsløsheden og føler sig kaldet til at deltage i kampen mod Assad i Syrien. Da Abbou fra den ene dag til den anden begynder at ændre sig til en fundamentalt troende muslim, følger Mounna i hans fodspor og skifter sin stramme top ud med en niqab. Og da sheik Barrada en dag..

Ildsjæle skaffer 1700 julekurve

- mange børnefamilier får Lions julehjælp. Op til jul deler danske Lions klubber over 1700 julekurve ud, især til børnefamilier. Samtidig giver klubber mange mindre beløb fra 2.000-10.000 kr. til anden julehjælp f.eks. madbilletter eller julemiddag til byens hjemløse.Antal julekurve fra Lions er reelt meget højere - over 2.000, da mange Lions klubber endnu ikke har indberettet antal til Lions Danmark, og mange steder f.eks. i Storkøbenhavn giver Lions pengene til lokal kirke eller hjælpeorganisation, som så står for uddelingen af kurvene. Lions folkene har haft meget travlt med at fremskaffe midler og med at arrangere de mange uddelinger, så statistikken må vente.Får kurven til at vokseMange Lions klubber har aftaler med lokale handlende, som i den gode sags tjeneste putter lidt ekstra i kurven f.eks. en lille legetøjsgave til børnene. De fleste klubber uddeler mellem 15 og 50..

Når julen går i vasken

Jeg synes faktisk det nærmest er blevet sjovt at rense vasken og ikke længere en sur køkkentjans. Citat : Nicolaj KopernikusSelvom der er stor travlhed med TV programmer, Mads & monopolet og nok en omgang optagelser til Klassefesten – den tredje i rækken - har den folkekære skuespiller Nicolaj Kopernikus alligevel haft tid til at pusle med løsninger på små dagligdagsproblemer, som især her i den kommende juletid kan være en ekstra god hjælp "Hjemme hos os har vi en større husholdning og der kan vasken sagtens blive fyldt godt op med skræller, æggeskaller, osteskorper, grød osv. et par gange i løbet af dagen og i den tid vi går møde bliver dette jo ikke mindre med megen madlaving og besøg fra nær og fjern”Det var fedtede fingre og klodsede uvirksomme løsninger der rigtigt fik tankerne igang i garagen i Gentofte. Der manglede bare noget. Det som fandtes var ikke godt nok,-..

Jul i Skovarbejderhuset

Der er julestemning i det lille Skovarbejderhus i Lunden ved Gammel Estrup i hele december måned. I adventsweekenden d. 11.-13. december bliver huset beboet af en modig familie på fire, der har valgt at prøve kræfter med tilværelsen som skovarbejder på årets barske tid.Den tredje weekend i advent danner det lille Skovarbejderhus i Lunden ved Gammel Estrup rammen om en ganske særlig juleoplevelse for en ellers helt almindelig østjysk børnefamilie. Familien flytter i denne weekend ind i det gamle hus, og må udskifte juleslik og chokolade med et æble og en håndfuld pebernøder. Familien må undvære elektricitet og rindende vand – og bevæge sig ud i vinterkulden, når de skal besøge det udendørs das. Den traditionelle julemenu skal tilberedes på brændekomfuret.”Det er vores erfaring, at de familier, der overnatter i Skovarbejderhuset oplever helt nye måder at være sammen på som familie...

Restaurantkæden Bones: Vi er klar til sultne gæster ved BIG-åbning

Spareribsspecialisten Bone’s fortsætter sin fremmarch i Storkøbenhavn med den tredje restaurant – denne gang i det ny storcenter BIG i Herlev, der forventer op mod 50.000 gæster til åbningen 31. oktober.Det kræver gode ben at shoppe i Herlev. Det lader til at være restaurantkæden Bone’s tanke, da beslutningen blev truffet om at oprette et spisested i et af Danmarks største storcentre – det nye BIG. For når benene er trætte efter en rundtur i det 44.000 kvadratmeter store indkøbscenter, står Bone’s klar med en anden slags ben, nemlig spareribs, der er kædens varemærke. Herlev-restauranten bliver den tredje i Storkøbenhavn og skal forstærke kædens kendskabsgrad i området. Både BIG og Bone’s slår dørene op den 31. oktober, hvor der forventes op mod 50.000 gæster. Åbningsdagen bliver derfor noget af en ilddåb for de 60 nye medarbejdere. – Åbningsdagen bliver ren overlevelse. Restauranten..

Populær teenage-roman rammer Danmark

Serien ”Model under cover” handler om livet som model, de store modehuse, modemagasinerne og ikke mindst masser af mysterier i modeverden. Kort fortalt er det en spændingsroman om forfatterens tre yndlingsting; mode, mysterier og romantik.Den 23. oktober udkommer første bind på dansk i serien ”Model under cover”, der er skrevet af den amerikanske forfatter Carina Axelsson. Bogen, der bedst kan beskrives som en modekrimi, har været uhyre populære blandt unge engelske og amerikanske læsere, hvor den er blevet læst flittigt - primært af piger i teenagealderen, ligesom den er blevet vel modtaget af anmelderne: ”Humor, mode, drama og intriger er den perfekte kombination i denne højtflyvende og perfekt stylet nye serie”, som avisen Lancashire Evening Post skrev om den første bog i serien - den bog, der nu udkommer på dansk på Turbine forlaget. ????- Jeg er begejstret over, at det..

FDM travel giver rejsende fri adgang til e-bøger

Efterårsferien nærmer sig, og når man skal pakke kufferten med både lunt tøj og let tøj, pæne sko og praktiske sko, kan det være svært også at få plads til ferielæsningen. Men det problem har FDM travel en løsning på. Nu får de rejsende fri adgang til e-bøger, når de køber en ferie.Eventyr, romaner, krimier, romantik eller biografier. Der er frit valg på alle hylder, når de rejsende hos FDM travel fra efteråret får afgang til 30 dages fri download af bøger via e-bogsløsningen Mofibo.Det er gode nyheder for de danske rejsende, viser en undersøgelse tidligere foretaget af Voxmeter for FDM travel. Undersøgelsen af 1000 adspurgte viste, at danskerne er ivrige læsere på ferien. 41 procent af de adspurgte svarede, at de læser mere på deres ferie, end de gør til hverdag. Især kvinderne finder deres indre læsehest frem. Hver anden kvinde (50 %) svarede således, at de læste mere på deres..

Landmænd beholder retten til egen jord

Regeringen er klar med lovforslag, der ruller den tidligere regerings forbud mod sprøjtning og gødskning på de særlige § 3-arealer tilbage. Landbruget skal ikke påføres ekstra omkostninger, mener miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.Landmænd skal have muligheden for at forsætte den hidtidige drift på de særlige § 3-arealer. Derfor er regeringen klar med et lovforslag, der dropper det forbud mod sprøjtning og gødskning på de særlige § 3-arealer, som den tidligere regering besluttede at indføre.- Landbruget befinder sig i en historisk krise og skal ikke pålægges unødvendige omkostninger. Landmændene skal kunne have tillid til, at de kan anvende deres arealer som hidtil. Forbuddet mod at sprøjte og gødske har store konsekvenser for en række landmænd, der i forvejen er hårdt pressede. Derfor bliver forbuddet rullet tilbage, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.Med..

Kvinder vil have spænding og romantik

Og det fik de i serien Succesromanen, der genudgives som e-bøger under navnet SilverlineEn stærk kvinde, der kæmper for kærligheden, for sin karriere eller for sit barn. Hun møder modgang og støder på modstand men følger sit hjerte og lader sig ikke slå ud. Hen ad vejen løser tingene sig, og i modsætning til livet ender alting altid godt til sidst. En storsælgende succesSpænding og romantik var opskriften på en typisk Succesroman, der startede som de populære føljetoner af Erling Poulsen i Familejournalen i 1959. Han skrev den første Succesroman ”Komtessen” og adskillige andre under skiftende synonymer. Gennem årene frem til 1989 kom serien Succesromaner til at omfatte omkring 250 titler af forskellige forfattere. Fortællingerne var fængslende og et tiltrængt frikvarter for en voksende fanskare af kvindelige læsere. Mange blev så opslugt af universet, at de begyndte at samle, bytte..

Tivoli lukker og slukker for sommersæsonen den 20 september

Den 20. september lukker Tivoli portene for sommersæsonen. Inden sommeren er helt forbi, byder Danmarks mest besøgte attraktion dog på en afslutningsweekend med blandt andet Suspekt, Helmig, Prag, masser af dans og to X fyrværkeri.Tivoli-Garden og fis og ballade på PantomimeteatretTivoli-Garden går de sidste fire parader lørdag og søndag, og lørdag spilles også sommerens sidste koncert på Plænen. Når Tivoli-Garden genoptager plænekoncerterne næste sommer er det med både drenge og piger i geledderne. Tivoli Ballet Teater på Pantomimeteatret byder på nogle af de ældste pantomimer, der findes. Søndag slutter man traditionen tro med forestillingen Tak for i år, hvor der er frit spil for vanvittige påfund og gæsteoptræden af en kendt dansker. Masser af dansLørdag danser vi for sidste gang på Plænen til Tivoli Late Night Orchestra og Mads Mathias. Derefter skydes det sidste..

Er vi på vej til at blive historieløse?

Man skal kende sin fortid for at forstå sin samtid og kunne påvirke sin fremtid.Tiden løber hurtigt. For nogle løber den for stærkt, og der er en tendens til, at vi overhører det fortalte i forsøget på at følge med i nuet. Det er synd, for historien har det med at gentage sig, og vor identitet er skabt af fortiden.Vi elsker ting med historie, tager på antikmarkeder, rejser på storbyferier og bliver overvældet af bygningers historie. Dog er det dagligdagens voldsomme historier med terror og vold, der ryster os. Vi forstår ikke terroreren, vi ser ofte på fremmede med frygt, vi forstår ikke deres tankegang og adfærd. Hvis vi kendte en del af baggrundshistorien, kunne vi måske tænke og agere anderledes.Giver man sig som forfatter i lag med at skrive en politisk roman, skal man være forsigtig, også selv om den i aktualitet næsten overgår virkeligheden. Man skal være rundet af sit liv; det..

Guf for bogelskere og tilbudsjægere

For 17. gang danner Aarhus rammen om årets store bogbegivenhed i provinsen med Bogfest 2015. Det sker den 21.-23. aug. i Den Rå Hal på Godsbanen med gratis adgang for publikumNu kan bogorme, læseheste og andre sjove skabninger med interesse for bøger og bogvæsen godt begynde at smøre skinnecyklen og gøre turen til Godsbanen i Aarhus, hvor årets store antikvariske bogmesse er ved at være klar. For tredje gang sker det i Den Rå Hal, og ligesom de to foregående år er der gratis adgang. Arrangementet byder på tonsvis af bøger inden for alle genrer, tegneserier og grafik, krydret med diverse indslag af forfattere og andre kulturfolk. Tre forrygende dage med bogen i centrum bliver indledt med åbningen fredag d. 21. august kl. 12.00.Kæmpe udvalg og superbillige bøgerBogfesten har, som traditionen byder, igen i år som centrum det store udsalgsmarked med tusindvis af bøger til enhedspris efter..

Operafest i Tivoli

Operastjerner fra fire kontinenter gæster Tivolis Koncertsal inden for blot tre uger: Tivolis fødselsdag 15. august fejres med en koncertopførelse af Donizettis Elskovsdrikken med amerikanske Lawrence Brownlee og russiske Olga Peretyatko, og 4. september er der romantisk operagalla på programmet med sydafrikanske Pumeza Matshikiza og kinesiske Yijie Shi.Tivolis klassiske koncertsæson, Tivoli Festival, er i fuld gang – og for operafans byder sensommeren på to store koncertoplevelser i Carstensens gamle Have.Stjernetenor er forelsket i TivoliI 2011 lykkedes det Tivoli at engagere en af tidens helt store bel canto-sangere, den amerikanske tenor Lawrence Brownlee. Publikum og anmeldere var ellevilde, og Brownlee selv forelskede sig så meget i haven, at han har gæstet Tivolis Koncertsal hver eneste sommer siden.Det er således femte sæson i træk, at man kan opleve Brownlee i Tivoli, når han..

Kan du se forskel på et vindue i plast og i træ?

For år tilbage havde svaret formentlig været et rungende ja, men sådan er det ikke mere. Nu skal man efterhånden tæt på for at kunne se forskel på et plastvindue og et trævindue.Plast skræmmer stadig nogen- Når vi bliver ringet op af potentielle kunder, der ønsker at købe nye vinduer og snakken falder på plast, er der fortsat mange, der er skeptiske, fordi de kun kender til de ældre plastvinduer, der typisk er ret genkendelige på grund af deres brede profil, forklarer Arne Andersen fra Jydsk Vindueskompagni, der sælger danskproducerede vinduer og fortsætter - Skrækken for plast aftager dog som oftest, når kunderne kommer ind i udstillingen og ser de nyeste plastvinduer, for plastvinduer med den såkaldte nye nordiske profil ligner trævinduer næsten til forveksling.I dag er det derfor sjældent vinduets udseende, der ender med at afgøre valget, når det står mellem træ og..

Hold tyven hen i 3 minutter

De fleste indbrudstyve bakser højst tre minutter på at trænge ind et hus, før de giver op og går over til naboen. Politiet efterlyser fokus på, hvor let man kan sikre sit hjem.Tik tak. Tik tak. ”Tiden er blandt tyvens værste fjender,” siger Christian Østergård. Han er specialkonsulent i Det Kriminalpræventive Sekretariat ved Syd- og Sønderjyllands Politi og har arbejdet med indbrud og tyveknægte i godt 35 år. ”Jo længere tid, en indbrudstyv skal bruge på at komme ind, jo større er risikoen for at blive opdaget af vagtsomme naboer. Derfor gælder det om at gøre det så bøvlet for ham at komme ind, at han giver op og går sin vej.”Undersøgelser fra Holland viser, at hvis en tyv skal bruge over tre minutter på at bryde ind i et hus, så opgiver han og går et andet sted hen. Derfor råder Christian Østergård også danskerne til at kaste et kritisk blik på deres hjem. Hvor længe kan det holde en..

Skrub’a en succes

Med mere end 400.000 par solgt i Danmark og 3 millioner par på verdensplan er de effektive skrubbehandsker blevet en fast bestanddel i mange et hjem. Udviklerne bag produktet tilbage i 2006 må da også knibe sig selv lidt i armen.”Vi var heldige med at vælge et godt produkt og fængende navn, men at vi kunne komme så langt ud over grænserne med den ide overrasker os den dag i dag” siger Peter Andersen medstifter af udviklingshuset Fabrikators, der har til huse i Lyngby.Som fortsætter ”Selvom nye kartofler ikke findes alle steder, som vi kender dem herhjemme, kan handskerne sagtens bruges mange steder som et alternativ til en grøntsagsbørste uden man får røde knoer eller vand ud over det hele”Japan, Australien, USA og nu snart Kina er på listen over lande som importerer de smarte handsker der sælges i mere end 30 lande og som er særligt effektive til at rense nye kartofler og..

Kopernikus går i køkkenet

De fleste kender Nicolaj Kopernikus som skuespilleren fra krimiserien Forbrydelsen, den bundgode Mogens i DR's nye humoristiske TV serie "Bankerot" , eller som ivrig debattør i Mads & Monopolet på P3. Men ved siden af den hektiske karriere med film , TV & radio i indland og udland finder den folkekære skuespiller også tid til et helt andet univers. De færreste er nok bekendt med hans evner som opfinder.’Jeg opfatter mig selv som et meget nysgerrigt menneske. Jeg er fascineret af smarte og simple opfindelser, som gør livet lidt nemmere. Det er denne lyst, der gav mig ideen til at opfinde og udvikle en smart, enkel og funktionel opsamler af affald i køkkenvasken, som ikke slår bunden ud af budgettet’. Vi kender alle sammen til at ens køkkenvask bliver ulækker fordi den fyldes med skrald og affald i forbindelse med vores arbejde i køkkenet. De fleste af os har udviklet..

Lions Danmark hjælper danske atleter til World Games

En donation på 332.000 kroner fra Lions Danmark er med til at mindske omkostningerne for de 69 danske idrætsudøvere med udviklingshandicap, der 21. juli sætter kursen mod Special Olympics World Summer Games i Los Angeles.At deltage i World Games er en vaskeægte drøm, der går i opfyldelse for mange af de danske Special Olympics-atleter, der lige nu er i gang med de afsluttende forberedelser til turen. Men det er også en drøm, der koster. Den enkelte atlet skal nemlig selv betale ca. 14.000 kroner for at stige ombord på flyet til USA. På den baggrund har Lions Danmark givet en donation på 332.000 kroner til at nedbringe deltagerbetalingen for de danske idrætsudøvere.- Vi håber, at vores donation gør det nemmere for deltagerne at fokusere på sporten, resultaterne og ikke mindst fællesskabet. Det forekommer os helt naturligt at støtte de danske idrætsudøvere, og vi håber, de..

Poul Stig Briller er ny forhandler af Shamballa Eyewear

Poul Stig Briller er netop blevet eneste optiker i Norden, forhandler de top eksklusive solbriller fra Shamballa Eyewear.Poul Stig Briller er netop blevet Nordens eneste optiker, der forhandler det danske og top eksklusive mærke, Shamballa Eyewear, der har designet en high class kollektion af solbriller. Kollektionen er inspireret af de antikke traditioner fra yoga og meditation.Den top eksklusive Shamballa Eyewear kollektion er designet af Shamballa Jewels, som er et danskbaseret smykkemærke - kendt for sine smukke og unikke designs. Stjernen i Shamballa Jewels logoet symboliserer kvalitet, eksklusivt håndværk samt et prominent designcentrum i solbrille kollektionen. Forbindes med indre visdom samt medfølelse Med en solbrille fra Shamballa Eyewear inspireres man til at forbinde sin indre visdom og medfølelse. Kollektionen indeholder 15 forskellige solbriller for kvinder, mænd og..

Vinduets historie: Det begyndte som et hul i taget

Engang var det et glughul dækket af oksehud. I dag er det en topmoderne varmekilde. Vinduets historie byder på mere end bare glas og ramme. Oplev den på nyt museum.Vidste du, at de første vinduer bare var en åbning i taget, hvor røgen fra bondestenalderens arnesteder slap ud? Og at vinduer med glas først dukkede op i Europa omkring år 1100? Et nyt museum fortæller historien om vinduet og tager de besøgende på en rejse igennem forskellige rum og tidsaldre. Udstillingen er bygget op omkring en tidstunnel. En lille afdeling viser vinduets historiske oprindelse og fortæller, at de første lyrehuller i taget efter nogle tusinde år blev afløst af glughuller i facaden dækket af oksehud. Og så kan de besøgende selv vandre gennem tiden fra gotikken til barokken, klassicismen, romantikken og videre frem til vore dage, hvor vinduet fungerer som en topmoderne, gennemsigtig radiator.”Der er sket en..

En Sjælden Auktionsbegivenhed

Auktion på Knuthenborg 18. april kl. 9.00 åbner Knuthenborg portene for en sjælden begivenhed - ikke siden auktionen på Ålholm Slot i 1995 har der i Danmark været afholdt herregårdsauktion ”on location”.Auktionens mere end 450 numre rummer et righoldigt udvalg af finere kunst og indbogenstande, herunder udsøgte orientalske antikviteter og kunsthåndværk hjemtaget af Eggert Christopher lensgreve Knuth, under hans store dannelsesrejse til Fjern Østen i årene 1862-63. Rejsen skulle have være en jordomrejse, men den unge greve blev ramt af malaria og måtte afbryde rejsen for at få behandling.Stort set alle kunst- og indbogenstande hidrører fra det tidligere nedrevne enkesæde og den nuværende hovedejendom. Dertil en større samling af maritime genstande, oldsager, almue redskaber, jagtudstyr, karet, vogne m.m. Alt sammen anvendt, gennem generationer, såvel ”Upstairs” som ”Downstairs”En..

Undervisningsministeriet ændrer opgørelse af praktikpladssøgende elever

Den hidtidige opgørelse af antallet af praktikpladssøgende elever har vist sig ikke at være retvisende i forhold til det, der tidligere er aftalt med arbejdsmarkedets parter. Der er derfor lavet en mere retvisende opgørelse, hvor det fremgår, hvor mange af de praktikpladssøgende, der har afsluttet grundforløbet og aktivt søger praktik. Undervisningsministeriet, DA, LO, KL og Danske Regioner er enige om at ændre opgørelserne af de praktikpladssøgende elever i overensstemmelse med tidligere aftaler. Det betyder, at der i statistikken vedrørende antal aktive praktikpladssøgende fremover skelnes mellem, om eleverne har afsluttet deres grundforløb eller ej.Der vil således fortsat være en samlet opgørelse, der viser det samlede antal elever, der er aktivt søgende efter en praktikplads, og som har ret til vejledning fra skolen i forbindelse med søgningen. Herudover foretages en ny..

Nordjysk SAP Partner klar med Danmarks nye online kursusportal

$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ maxWidth: 428, maxHeight: 528 }); }); Siden sommeren 2014 har den nordjyske IT-virksomhed, Forlaget Edutasia, kunne bryste sig af at være officiel SAP Education Partner, og nu slår virksomheden så dørene op for Danmarks nye online kursusportal, hvor danskerne får adgang til e-læringskurser inden for blandt andet SAP, Microsoft Office og Sociale Medier. Visionen med portalen på edutasia.com er at tilbyde lettilgængelige, relevante IT-kurser. Konkurrencen skræmmer ikkeMarkedet for online IT-kurser bugner, men det skæmmer ikke Edutasia’s direktør, Jacob Fuglsang: “Udefra kan det måske godt se ud til at være et relativt mættet marked, men vi mener, at der er et helt klart behov for et anderledes tilbud til den enkelte slutbruger og..

På lørdag vil mobilerne gløde med flirtende beskeder

Den søde SMS-besked med emoji-hjerter er stadig danskernes foretrukne flirtemedie. Men Snapchat og Facebook er godt på vej, og der vil flyve masser af amorpile gennem mobilnetværket på valentinsdag. Det viser en ny undersøgelse fra Telia og YouGov. Lørdag den 14. februar fejres kærligheden verden over på valentinsdag. Også herhjemme har mange taget den amerikanske tradition til sig og bruger dagen som anledning til at invitere den søde kollega eller studiekammerat på en date – eller måske sende ægtefællen en romantisk hilsen på jobbet. Telia har med hjælp fra analyseinstituttet YouGov spurgt danskerne om, hvorvidt de bruger mobilen til at flirte – og hvordan de foretrækker at lade de kærlige beskeder flyve. Resultatet viser, at mere end en tredjedel af os bruger vores smartphones til at flirte med. Der er markant flere mænd (39 %) end kvinder (31 %), som bruger mobilen til at..

Møbler og kunst kan nu flyttes - uden at flytte papirer

JH Transport ApS med 15 biler og flere end 40 medarbejdere er specialister i transport af møbler og kunst samt forsendelser over hele verden. Med ERP-løsningen Visma Business er det imidlertid slut med også at flytte papirer – og med det nye system har virksomheden oplevet stor vækst uden at udvide administrationen I 2015 kan JH Transport fejre 35 års jubilæum. Virksomheden blev etableret i 1980 og er i dag en omfattende virksomhed, der såvel lokalt som globalt håndterer alle typer af forsendelser og opgaver – lige fra auktionshuse til udstillinger samt flytninger for private og erhvervslivet.Specialiseret i flytning af kunsteffekterFor otte år siden var den dengang relativt traditionelle transportvirksomhed med til at nedtage og pakke et større antal prismelysekroner i forbindelse med renoveringen af Frederik VIII's Palæ på Amalienborg. Den specielle opgave var blot én af..

Valentines Bryllup på Næsbyholm Slot

The Wedding Company markerer i samarbejde med Næsbyholm Slot årets mest romantisk dag med mange romantiske pakker: VALENTINES BRYLLUP (Borgerlig vielse)Bliv viet af Borgmester Carsten Rasmussen på Næsbyholm Slot, på årets mest romantiske dag.Hos The Wedding Company har vi indgået samarbejde med Næstveds Borgmester Carsten Rasmussen.Vi ønsker at markerer Valentines ved at skrue helt op for romantikken. På denne særlige dag, har du mulighed for en borgerlig vielse udenfor rådhuset, hvor borgmester Carsten Rasmussen vil stå til rådighed for giftelystne par.The Wedding Company har gennem mange år hjulpet par med at binde bryllupsbåndet både kirkeligt og borgerligt - men oplever ofte at de borgerlige vielser bliver en smule negligeret, da selve ceremonien er ret simpel og kort. Det synes vi ikke er den rigtige måde at fejre det på - det er jo trods alt stadig et bryllup og en..

Konfirmationsmoden 2015

$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ maxWidth: 428, maxHeight: 528 }); }); Konfirmationskjolerne fra LILLY til 2015 kombinerer det klassiske, sporty og feminine. Blondetoppe med lange ærmer er årets MUST HAVE. De nye konfirmationskjoler er fint taljerede, i den klassiske høje talje og nederdelene har masser af vidde i lette materialer, som organza og tyl. De hvide kjoler kan styles med delikate, broderede bælter i sarte, støvede pasteller som rosa, lyslilla, lysblå eller mintgrøn. De luftige farver giver dit look lethed og virker som en blid ramme om de hvide kjoler.Lange ærmer og blonde.Halsudskæringen på konfirmationskjolen må gerne gå helt op til halsen og fine blonder giver samtidig looket lethed med sin transparente effekt. Du kan kombinere de klassiske..

Skal brandnavne ligge godt i munden?

Mundrette brandnavne genkendes og huskes bedre, og forbrugere reagerer også mere positivt på dem. Men ny forskning tyder på, at brandnavne, der er svære at udtale, kan få lige så positiv en respons. Du står i supermarkedet og skal beslutte hvilken mælk, du helst vil købe. I køledisken ligger mælkekartoner med navnene Pelling, Wabors og Lantht. Hvis man skal tro adjunkt ved Institut for Afsætningsøkonomi Antonia Erz’ forskning, vil du formentlig vælge mælken af mærket Pelling. Hvis du til gengæld skulle vælge mellem dyre oste, er der til gengæld en god chance for, at du ville vælge Lantht.- Hvis et brandnavn er nemt at udtale, så er det nemmere at genkende og huske, og forbrugere reagerer også mere positivt på det. Men mindre mundrette ord skræmmer ikke nødvendigvis forbrugeren væk, fortæller Antonia Erz.Hun har forsket i hvordan det påvirker forbrugeren, hvis et brandnavn er..

Det sjældneste danske rock album!

Forestil dig, at en vinylplade kan være så sjælden, at hvert eksemplar har navn efter dens ejer... Forestil dig, at en vinylplade kan være så sjælden, at hvert eksemplar har navn efter dens ejer. Det er tilfældet med en plade der blev indspillet langt ude på den jyske hede i 1971, men som siden har vundet international anerkendelse blandt samlere af psykedelisk rock.Bandet der indspillede pladen kom fra Skive og hed Fleur de Lis, og ifølge deres tidligere trommeslager Kai Olesen, omtaler bandet hvert eksemplar efter navnet på ejeren. Pladen der er tale om hedder Facing Morning og den blev indspillet i Stuk Ranch studierne i Sønderholm nær Nibe. Musikken var influeret af amerikansk west-coast psychedelia og indspilningen adskilte sig fra den overvejende del af den tids danske rock ved at være rå, upoleret - såkaldt Garage.Den blev trykt i 500 eksemplarer, hvilket dengang var et..

Original kunst til folket

AtelierPrint tilbyder billedkunstnere et ny format, hvor de kan udforske mange nye muligheder for at udtrykke sig visuelt og ikke mindst give bedre chancer for at skabe en løbende indtægt uden at sælge de håndlavede malerier. Bag projektet står en kreds af billedkunstnere, bl.a. Flemming Vincent, Lars Ravn, Balder Olrik, Wang Lu, Jens Brammer og Lars Kræmmer, forenet i andelsselskabet DiGiDi. Når du køber en ny bog, en LP eller en DVD er det faktisk en reproduktion. Men opfatter du den som sådan? Er den mindre værd for dig, når oplaget er stort? Disse kreative produktioner er formelt set kopier, men de opfattes som originaler. Ligesom bøgerne engang var forbeholdt de få, er billedkunsten stadig eksklusiv. Det er forbeholdt de velhavende at købe god kunst. Alle andre må nøjes med plakater og reproduktioner af ringe kvalitet og begrænset størrelse. Ydermere..

Mange vestjyder ønsker nye øjenlinser efter infoaften

Næsten 100 vestjyder deltog ved EuroEyes’ infoaften om øjenoperationer hos Hotel Britannia i Esbjerg. På aftenen hørte deltagerne, hvordan de permanent kan slippe for brillerne ved hjælp af en nem behandling. Selvom EuroEyes har afholdt flere infomøder i løbet af året, ser det stadig ud til, at vestjydernes interesse for øjenoperationer er stigende. Næsten 100 var således mødt op til øjenklinikkens netop afholdte informationsaften i Esbjerg, og med de mange tilmeldinger var det nødvendigt at flytte informationsaftenen til Hotel Britannia. Aftenens vært var Jannik Boberg-Ans, der til daglig er cheflæge hos EuroEyes og tilknyttet klinikken i Esbjerg. Arrangementet fokuserede på nye muligheder for at slippe af med brillerne, og det modne publikum vidnede om, at de fremmødte i høj grad var læsebrillebrugere. – Der er sket store teknologiske landvindinger i de seneste år. Man kan..

Gå på kompromis – for patienternes skyld

Det har omkostninger for både borgernes helbred og økonomien, når sygehuse og kommu­ner ikke samarbejder. En ny undersøgelse identificerer, hvad der forhindrer de to sektorer i at samarbejde og kommer med anbefalinger til, hvordan lederne kan bane vejen til et bedre samarbejde. Historier om borgere der lider under, at sygehuset og den kommunale sundhedspleje ikke har talt sammen, kender vi desværre alle. De forfærder og skræmmer. Politisk har der længe været et ønske om at styrke det tværsektorielle samarbejde om patienterne. Men det er i praksis svært. Modstridende interesser, uhensigtsmæssige økonomiske incitamenter, kulturforskelle og fagkonflikter er blot nogle af barriererne for sam­arbejdet.Undersøgelsen er mundet ud i publikationen ”Ledelse over grænser”, hvor Væksthus for Le­delse peger på, hvad der skal til for at få samarbejdet til at lykkes. Blandt andet fylder..

Aarhus: Smid brillerne og se kunsten klart

Når EuroEyes holder infoaften på ARoS 26. november, kan østjyderne både høre om, hvordan de permanent kan slippe for briller ved hjælp af en ny behandlingsform samt komme gratis ind på ARoS’ museum. Den teknologiske udvikling har i de seneste år gjort det muligt at smide brillerne ved hjælp af en såkaldt linseudskiftning. Behandlingen foregår ved, at den slidte naturlige øjenlinse udskiftes med en kunstig og fuldt funktionsdygtig linse, der holder resten af livet. – Der er sket en revolution for dem, der gerne vil af med brillerne. Takket være de nyeste trifokale linser kan folk med eksempelvis alderssyn opnå et mere perfekt resultat end nogensinde før – og priserne skræmmer næppe, hvis man er vant til at købe briller med glidende overgang, fortæller Jannik Boberg-Ans, cheflæge hos EuroEyes, der er europæisk markedsleder. I Aarhus driver EuroEyes øjenklinik i hjertet af Aarhus..

Herregårdsmuseum sætter fokus på jul hos landarbejderne

I de fine stuer, sale og gemakker på de danske herregårde fejrede greven jul med familiehygge og gæster fra nær og fjern. Men anderledes så det ud hos de mange arbejderfamilier, der boede under trange kår på landet. Man hyggede sig i familierne, men julen var også i høj grad forbundet med hårdt fysisk arbejde og mådehold. Med udstillingen Jul i Skovarbejderhuset, giver Gammel Estrup – Herregårdsmuseet de besøgende et enestående indblik i hvordan en arbejderfamilie på landet forberedte og fejrede jul omkring 1930. Allerede fra første søndag i advent blev skovarbejderhusets stue pyntet op med dekorationer og pynt fra naturen. Stuen blev kaldt ’julestuen’, og den var i hele juletiden hjemmets midtpunkt. Det var her, familien samlede sig de mørke decemberaftener og lavede juletræspynt som kræmmerhuse, julehjerter, musetrapper og engle i skæret fra..