Find vej: Forside » Artikler » Det sjældneste danske rock album!

Det sjældneste danske rock album!

Lagt på antikguide.dk den 12-12-2014 af Automaster

Forestil dig, at en vinylplade kan være så sjælden, at hvert eksemplar har navn efter dens ejer... Forestil dig, at en vinylplade kan være så sjælden, at hvert eksemplar har navn efter dens ejer. Det er tilfældet med en plade der blev indspillet langt ude på den jyske hede i 1971, men som siden har vundet international anerkendelse blandt samlere af psykedelisk rock.

Bandet der indspillede pladen kom fra Skive og hed Fleur de Lis, og ifølge deres tidligere trommeslager Kai Olesen, omtaler bandet hvert eksemplar efter navnet på ejeren. Pladen der er tale om hedder Facing Morning og den blev indspillet i Stuk Ranch studierne i Sønderholm nær Nibe. Musikken var influeret af amerikansk west-coast psychedelia og indspilningen adskilte sig fra den overvejende del af den tids danske rock ved at være rå, upoleret - såkaldt Garage.

Den blev trykt i 500 eksemplarer, hvilket dengang var et almindeligt oplagstal i Danmark for smalle musikudgivelser, men da den solgte dårligt, blev restoplaget - ca. 400 eksemplarer - destrueret et par år efter udgivelsen. I dag er pladen så sjælden at der kan gå år imellem den udbydes til salg.

Ifølge Ebay kom det seneste eksemplar af originalpresningen af Fleur de Lis under hammeren helt tilbage i januar 2008. Men nu er der dukket endnu et eksemplar op! Og det er formodentlig et af de sidste eksemplarer fra en oprindelig ejer. Langt størstedelen af de ca. 100 eksemplarer der i sin tid overlevede, befinder sig i dag i udenlandske samlinger, siger musikantikvar hos Clemens Antikvariat i Aarhus, Lars Rørbæk.

Info: http://clemensantikvariat.dk/music/record.phpid=2903#.VIlm72d0yzk