Find vej: Forside » Artikler » Operafest i Tivoli

Operafest i Tivoli

Lagt på antikguide.dk den 05-08-2015 af Automaster


Operastjerner fra fire kontinenter gæster Tivolis Koncertsal inden for blot tre uger: Tivolis fødselsdag 15. august fejres med en koncertopførelse af Donizettis Elskovsdrikken med amerikanske Lawrence Brownlee og russiske Olga Peretyatko, og 4. september er der romantisk operagalla på programmet med sydafrikanske Pumeza Matshikiza og kinesiske Yijie Shi.Tivolis klassiske koncertsæson, Tivoli Festival, er i fuld gang – og for operafans byder sensommeren på to store koncertoplevelser i Carstensens gamle Have.

Stjernetenor er forelsket i Tivoli
I 2011 lykkedes det Tivoli at engagere en af tidens helt store bel canto-sangere, den amerikanske tenor Lawrence Brownlee. Publikum og anmeldere var ellevilde, og Brownlee selv forelskede sig så meget i haven, at han har gæstet Tivolis Koncertsal hver eneste sommer siden.

Det er således femte sæson i træk, at man kan opleve Brownlee i Tivoli, når han lørdag 15. august synger partiet som Nemorino i Havens koncertopførelse af Donizettis Elskovsdrikken. Partiet som Adina synges af den russiske sopran Olga Peretyatko, der har sunget med stor succes på scener som The Metropolitan Opera i New York og La Scala i Milano.

Lawrence Brownlee og Olga Peretyatko flankeres af de danske operasangere Palle Knudsen, Sofie Elkjær Jensen og Simon Duus, Universitetskoret Lille MUKO og naturligvis Tivolis Symfoniorkester. Koncerten dirigeres af fransk-canadiske Yves Abel, og programmet præsenteres undervejs fra scenen af Henrik Engelbrecht.

Romantik så det driver
Knap tre uger senere, fredag 4. september, kan operaelskere se frem til endnu en operafest i Tivoli, når den sydafrikanske soprankomet Pumeza Matshikiza og den kinesiske tenor Yijie Shi debuterer i Tivoli.

Begge sangeres karrierer blev skudt i gang omkring 2008, og siden har de været i støt stigende kurs på de store operascener rundt om i verden. På Tivoli Festivals hjemmeside kan man læse mere sangerne og bl.a. se en video om Pumeza Matshikizas eventyrlige livsbane fra en fattig opvækst i Cape Towns slum til operascenernes bonede gulve.

I Tivoli synger Matshikiza og Shi arier og duetter af Mozart, Gounod, Bizet, Rossini og Puccini, og man kan bl.a. se frem til at høre det rørende første møde mellem digteren Rodolfo og den fattige syerske Mimi fra første akt af Puccinis La Bohème (”Så kold den lille hånd er”). Tivolis Symfoniorkester dirigeres af musikchefen ved Staatstheater Hannover, Karen Kamensek.

###

Om operaen ”Elskovsdrikken”
Donizettis ”Elskovsdrikken” har uden afbrydelser været en af de mest spillede komiske operaer siden premieren i 1832. Operaen handler om ulykkelig kærlighed – som heldigvis ender godt! – og Nemorinos arie ”Una furtiva lagrima” er vel en af tenorrepertoirets allerstørste hits. Det er sjovt at tænke på, at Donizettis librettist helst så, at lige netop denne arie var blevet strøget fra partituret, da han syntes, at den hæmmede den dramatiske fremdrift i operaen. Heldigvis stod Donizetti stejlt på sit – og arien fik lov at blive. Læs mere om handlingen i operaen på tivolifestival.dk.

Om Tivoli Festival – den klassiske koncertsæson i Tivolis Koncertsal
Tivoli Festival, der løber af stablen hver sommer fra maj til september, byder i år på 54 koncerter med såvel store, internationale topnavne fra den klassiske musikverden som unge, spændende talenter på vej frem.
Cremen af dansk amatørmusikliv har en egen koncertserie under Tivoli Festival kaldet CON AMORE.
I alt er 40 af festivalens koncerter er gratis med Tivoli Årskort. Hele programmet kan ses på tivolifestival.dk

Billetter
Billetter til betalingskoncerterne kan købes på tivolifestival.dk samt i Tivoli Box Office, Vesterbrogade 3, 1630 København V, tlf. 33 15 10 12.