Find vej: Forside » Artikler » På lørdag vil mobilerne gløde med flirtende beskeder

På lørdag vil mobilerne gløde med flirtende beskeder

Lagt på antikguide.dk den 13-02-2015 af Automaster

Den søde SMS-besked med emoji-hjerter er stadig danskernes foretrukne flirtemedie.
Men Snapchat og Facebook er godt på vej, og der vil flyve masser af amorpile gennem mobilnetværket på valentinsdag. Det viser en ny undersøgelse fra Telia og YouGov. Lørdag den 14. februar fejres kærligheden verden over på valentinsdag. Også herhjemme har mange taget den amerikanske tradition til sig og bruger dagen som anledning til at invitere den søde kollega eller studiekammerat på en date – eller måske sende ægtefællen en romantisk hilsen på jobbet.

Telia har med hjælp fra analyseinstituttet YouGov spurgt danskerne om, hvorvidt de bruger mobilen til at flirte – og hvordan de foretrækker at lade de kærlige beskeder flyve.

Resultatet viser, at mere end en tredjedel af os bruger vores smartphones til at flirte med. Der er markant flere mænd (39 %) end kvinder (31 %), som bruger mobilen til at flirte – og på regionalt plan er det især nordjyderne og københavnerne, der er Danmarks flirtekonger.

Hvordan flirter vi så via mobilnetværket Den hurtige SMS er stadig den mest brugte ”flirtekanal” – men især blandt de unge voksne (18-34 år) er Snapchat og Facebook blevet meget populære.

Snapchat – hvor man sender mobilfotos, der sletter sig selv igen efter få sekunder – er især populær blandt kvinderne og de unge. Omvendt er der en overvægt af mænd, der foretrækker at flirte over dating-app’en Tinder, hvor man ”bladrer” igennem potentielle partnere i et katalog af singler fra sit lokalområde.

Det klassiske taleopkald er til gengæld stadig den mest udbredte måde at flirte på over mobilen blandt de +65-årige danskere.

”Vi har hos Telia gjort det til lidt af en tradition hvert år omkring valentinsdag at spørge danskerne, hvordan de flirter over mobilen. Det er sjovt at se, hvordan flirteriet udvikler sig i takt med, at der kommer flere sociale medier og apps til – og vi bliver stadig mere fortrolige med at bruge dem. Forhåbentlig betyder det, at vi bliver endnu bedre til at sige de søde ting, der kan være så svære at få ud, så romantikken dermed kan få et lille teknologisk rygstød”, siger Mette Honoré, Kommunikationsdirektør hos Telia Danmark.

FAKTABOKS
”Får du nok kærlige/flirtende beskeder fra din kæreste eller ægtefælle”

Muligheder - Toalt - Kvinder - Mænd
Ja - 51% - 48% - 53%
Nej - 36% - 38% - 33%
Ved ikke - 14% - 14% - 13%