Find vej: Forside » Artikler » Din hund er den bedste Valentinesdate

Din hund er den bedste Valentinesdate

Lagt på antikguide.dk den 12-02-2016 af Automaster


Har du ikke en date til Valentinesdag på søndag Fortvivl ej. Tilbring dagen i selskab med din hund og erstat romantikken med ægte kærlighed. Forskning viser nemlig, at din hjerne udsender det såkaldte kærlighedshormon oxytocin, når du kigger din hund i øjnene.På søndag er det Valentinsdag, og den skal traditionen tro fejres med en, du elsker. Har du ikke en kæreste eller en flirt i kikkerten, kan du tilbringe dagen sammen med en anden, der helt sikkert elsker dig - din hund!

Din hund er ubetinget kærlighed på fire poter, og der kan være god grund til at kigge din pelsklædte ven dybt i øjnene. Ifølge japansk forskning har hunde en gavnlig indvirkning på mennesker og kan påvirke vores humør i en positiv retning, fordi vores hjerne udløser kærlighedshormonet oxytocin, når vi kigger vores hunde i øjnene.

“Vi oplever dagligt det tætte bånd mellem hund og ejer. Og jeg er slet ikke overrasket over, at der findes forskning, der påviser, at både hunde og ejere føler et stærkt bånd, når de kigger hinanden i øjnene. Den følelse tror jeg alle hundeelskere kender til, jeg gør i hvert fald” siger Sonja Karaoglan, direktør i Agria Dyreforsikring.

Forskerne bag studiet mener, at menneskets tætte bånd til hunde kan ledes tilbage til hundens forfader ulven. Da ulven blev domesticeret af mennesker, var det kun de dyr, der viste lyst og vilje til at adlyde og følge mennesker, der fik omsorg og pleje. Derfor er hunden i dag så tæt knyttet til den menneskelige race og i stand til at vise sin ejer ubetinget kærlighed og accept.

Du skal dog nok ikke regne med at modtage en stor buket roser eller lækker chokolade fra din hund. Men den skal nok sørge for at trøste dig, hvis du bliver nedslået over de manglende kærlighedserklæringer i postkassen.

Hunde er nemlig exceptionelt gode til at læse menneskers kropssprog, toneleje og bevægelser. Vores tusindårige følgeskab med den firbenede ven har skabt et særligt bånd mellem os. Hunden læser os simpelthen og ved, hvornår vi er glade, sure, stressede eller kede af det.