Find vej: Forside » Artikler » Mange vestjyder ønsker nye øjenlinser efter infoaften

Mange vestjyder ønsker nye øjenlinser efter infoaften

Lagt på antikguide.dk den 28-11-2014 af Automaster

Næsten 100 vestjyder deltog ved EuroEyes’ infoaften om øjenoperationer hos Hotel Britannia i Esbjerg. På aftenen hørte deltagerne, hvordan de permanent kan slippe for brillerne ved hjælp af en nem behandling. Selvom EuroEyes har afholdt flere infomøder i løbet af året, ser det stadig ud til, at vestjydernes interesse for øjenoperationer er stigende. Næsten 100 var således mødt op til øjenklinikkens netop afholdte informationsaften i Esbjerg, og med de mange tilmeldinger var det nødvendigt at flytte informationsaftenen til Hotel Britannia.

Aftenens vært var Jannik Boberg-Ans, der til daglig er cheflæge hos EuroEyes og tilknyttet klinikken i Esbjerg. Arrangementet fokuserede på nye muligheder for at slippe af med brillerne, og det modne publikum vidnede om, at de fremmødte i høj grad var læsebrillebrugere. – Der er sket store teknologiske landvindinger i de seneste år. Man kan tale om en sand revolution for dem, der gerne vil af med brillerne. Takket være de nyeste trifokale linser kan folk med eksempelvis alderssyn opnå et mere perfekt resultat end nogensinde før – og priserne skræmmer næppe, hvis man er vant til at købe briller med glidende overgang, fortæller Jannik Boberg-Ans.

Stor interesse for behandling
Blandt deltagerne er der mange, der ønsker at gennemføre den banebrydende øjenbehandling, der giver brillefrihed resten af livet. Ifølge Jannik Boberg-Ans skyldes det ikke mindst, at mange har fundet ud af, at behandlingen er helt uden risiko.

– Publikum havde rigtig mange spørgsmål om synets tilvænning til nye øjenlinser og selve behandlingen. Da de fremmødte fandt ud af, at der stort set ikke er nogen risiko ved operationen, var det let at beslutte at få en forundersøgelse, siger øjenkirurgen.

Konkret foregår linseoperationen ved, at øjenkirurgen udskifter den øjenlinse, der efter mange års brug er blevet nedslidt. Ved operationen isættes en ny linse, der har de samme egenskaber, som den vi fra naturens side er udstyret med. – Ud over alderssynet fjerner den nye øjenlinse også andre synsproblemer. Blandt andet får man rettet eventuelle bygningsfejl, når man får en ny linse, fortæller Jannik Boberg-Ans.

Før, under og efter operationen er der stort set ingen gener for patienterne, og behandlingen foregår ambulant.

EuroEyes består af 23 klinikker i Danmark, Kina og Tyskland, som korrigerer synsfejl med linseudskiftning samt nyeste laserteknologi. Klinikkerne behandler hvert år et femcifret antal patienter for alle grader af nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl og grå stær. Desuden opereres stadig flere for alderssyn for at undgå brug af læsebriller. EuroEyes er grundlagt i 1993 af øjenlæge Jørn S. Jørgensen.