Find vej: Forside » Artikler » Stor interesse for kinesiske antikviteter - Nyt auktionshus

Stor interesse for kinesiske antikviteter - Nyt auktionshus

Lagt på antikguide.dk den 14-06-2016 af Automaster


København har fået et nyt auktionshus med speciale i kinesiske antikviteter. Første auktion afholdes d. 18. Juni kl 13.30. Auktionshuset er ejet af herboende kineser med stor erfaring fra branchen.Der er stadig stor interesse for ekslusive kinesiske antikviteter.
Chinroot Auction er navnet på et nyt auktionshus.

Kinesiske Tao Niu, som er expert indenfor for kinesiske antikviteter, har stiftet Chinroot Auction i Danmark. Han har mange års erfaring fra branchen og er bla medejer af et auktionshus i Taiwan. Han er kommet til Danmark, fra Kina, sammen med sin familie i forbindelse med at hans kone arbejder for et dansk medicinalfirma. Hans auktionshus hedder Chinroot Auction og deres web er www.chinrootauction.com.

Tao Niu ser Danmark som et interessant marked, dels pga vores tilknytning til Sverige og Norge hvor der også bor mange kinesere men også fordi vi fremstår som troværdige og et sikkert sted at købe og sælge. Det er nemt at komme til København både fra Stockholm, London, Paris mfl. og der er direkte flyruter til de største og vigtigste byer. Efter et par år med afmatning på auktionsmarkedet for kinesiske antikviteter ser Tao Niu timingen, for et nyt auktionshus som helt perfekt, idet køberne er på vej tilbage og ser en stigende interesse igen.

I Danmark er det indtil videre Bruun Rasmussen som er markedsleder indenfor salg af Kinesiske antikviteter og ved spørgsmålet om han mener at Chinroot auction kan tillokke kunder, svarer han at han er sikker på at der er plads til flere spillere og at der er marked for et auktionshus som fokuserer udelukkende på kinesiske antikviteter. Tao Niu forventer både kinesere, danskere samt andre nationaliteter som købere på hans auktioner.

Chinroot Auction afholder deres første auktion d. 18 juni på IDA mødecenter på Islands Brygge og har eftersyn på firmaets adresse på Lyngbyvej 421, 2820 Gentofte. Der er eftersyn på adressen i tidsrummet 10-16. De har 241 katalognumre og flere af dem er helt særlige. Der er virkelig tale om nogle interessante effekter med en imponerende proviniens.

Der er bla. katatalognummer 235 som er et Kinesisk maleri lavet af QiBaiShi vurderet til 150-200.000 kr. Samme kunstner har tidligere opnået hammersalg på over 200 mio. kr. i Kina, så Tao Niu har meget store forventninger til dette værk. Danmark har aldrig set lignende udtaler han.

Der kan også nævnes katalognummer 224, som er en stor blå og hviddekoreret vase, Qianlong, Qing Dynastiet, vurderet til 300-500.000 kr. Tilsvarende vase er solgt i Kina til priser op til 100 mio. kr.
Det er Chinroot Auction's plan at afholde 2-4 auktioner pr år. De har udarbejdet et meget flot og stort katalog som er sendt med UPS til alle deres kunder i hele verden, og som kan rekvireres ved henvendelse til firmaets kontor. De regner med et stort fremmøde af både danske, kinesere samt et udenlandsk publikum.


Såfremt du vil vide mere er du velkommen til at ringe til mig på 31123377 eller jeg kan sætte et møde op med kort varsel.

Billed tekst:
Stor blå og hviddekoreret vase, katalog nr. 224
Kinesisk maleri lavet af QiBaiShi, katalog nr 235