Find vej: Forside » Artikler » Lions Danmark hjælper danske atleter til World Games

Lions Danmark hjælper danske atleter til World Games

Lagt på antikguide.dk den 30-05-2015 af Automaster


En donation på 332.000 kroner fra Lions Danmark er med til at mindske omkostningerne for de 69 danske idrætsudøvere med udviklingshandicap, der 21. juli sætter kursen mod Special Olympics World Summer Games i Los Angeles.At deltage i World Games er en vaskeægte drøm, der går i opfyldelse for mange af de danske Special Olympics-atleter, der lige nu er i gang med de afsluttende forberedelser til turen. Men det er også en drøm, der koster. Den enkelte atlet skal nemlig selv betale ca. 14.000 kroner for at stige ombord på flyet til USA. På den baggrund har Lions Danmark givet en donation på 332.000 kroner til at nedbringe deltagerbetalingen for de danske idrætsudøvere.

- Vi håber, at vores donation gør det nemmere for deltagerne at fokusere på sporten, resultaterne og ikke mindst fællesskabet. Det forekommer os helt naturligt at støtte de danske idrætsudøvere, og vi håber, de får en oplevelse for livet i Los Angeles. Fra Lions Danmark ønsker vi dem alle en rigtig god tur, siger formand Benny Nissen Raun.

Anette Svejstrup, der er breddekonsulent i Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF), er begejstret for Lions-donationen.
- Det er et rigtig godt initiativ, Lions Danmark har taget. Donationen gør en stor forskel for den enkelte atlet, og beløbet har været med til at nedbringe egenbetalingen betragteligt. Samtidig har de lokale Lions klubber fået en viden om Special Olympics, som vi håber på sigt kan føre til et tættere samarbejde til gavn for idræt for udviklingshandicappede, siger Anette Svejstrup, der skal lede den danske delegation under Special Olympics World Summer Games.

Lions Clubs International Foundation (LCIF) har samarbejdet med Special Olympics side 2001, og også i Danmark har flere Lions-klubber tradition for at støtte op om lokale idrætsudøvere med udviklingshæmning.

Om Lions Danmark
Der er over 300 danske Lions-klubber fordelt over hele landet med over 6.400 medlemmer. Hver klub gennemfører forskellige aktiviteter, f.eks. kræmmermarkeder, lokale løb, kunstudstillinger, banko og meget mere. Ideen er, at klubberne arbejder gratis, så hver en krone i overskud på et arrangement kan bruges til humanitære formål. Klubberne deler penge ud lokalt, nationalt og internationalt.

Om Special Olympics World Summer Games 2015
Special Olympics World Summer Games (SOWSG) afholdes hvert fjerde år, sidste gang var i 2011 i Athen. Danmark stiller med en trup på 69 idrætsudøvere, der stiller op i ti idrætsgrene: atletik, badminton, bowling, cykling, fodbold, golf, gymnastik, håndbold, ridning og svømning.