Find vej: Forside » Artikler » Fyr din coach - og hyr en protreptiker!

Fyr din coach - og hyr en protreptiker!

Lagt på antikguide.dk den 23-01-2016 af Automaster


Fyr din coach, skriver Svend Brinkmann i sin bestseller Stå fast. Men måske man i stedet skal hyre en protreptiker. Protreptikken er en gammel kunst fra antikkens Grækenland i at rådgive, vejlede og uddanne magthaveren til hendes eget og samfundets bedste. Med sin nye bog afrunder Ole Fogh Kirkeby sit mangeårige projekt med at genskabe og forny den protreptiske tradition.”Da jeg begyndte at arbejde med protreptikken, var det netop (…) som et alternativ til de manipulative coachingformer, der udviklede sig inden for erhvervslivet i de første år af dette århundrede.

Coaching blev ofte brugt som et kontrol- og disciplineringsværktøj, det var en “intim-teknologi”, der kunne overskride grænserne mellem medarbejdernes arbejdsliv og privatliv med henblik på at gøre disse medarbejdere til optimale instrumenter for maksimeringen af den økonomiske bundlinje.

Det gav ofte coaching et dårligt ry og vakte begrundet mistillid blandt de ansatte.”

Sådan skriver Ole Fogh Kirkeby i forordet til sin nye bog, som går i dybden med de bærende tanker bag den ny protreptik. For Kirkeby handler protreptikken både om at forøge kendskabet til sig selv og forøge livskraft, livslyst og virkelyst hos mennesker og om at styrke den enkelte til at tage magten over sit eget liv.

Protreptik er også en brugsbog, der gennem diverse tematikker, analyser af erfaringen af det andet menneske og eksempler på samtaler giver vejledning i, hvordan man gennemfører protreptiske dialoger.


OM FORFATTEREN
Ole Fogh Kirkeby er filosof, ledelsesteoretiker, forfatter og professor ved Copenhagen Business School og står bl.a. bag bøgerne Eventologien (2013), Selvet sker (2008) og Skønheden sker (2007).

Ønskes interview med forfatteren kan han kontaktes på: ofk.mpp@cbs.dk / 4074 4394

Protreptik
- selvindsigt og samtalepraksis

af Ole Fogh Kirkeby
298 kr. (vejl.) / 308 sider
Samfundslitteratur
Udkom 21. januar