Find vej: Forside » Artikler » Vildmosekartofler og vinterskrub

Vildmosekartofler og vinterskrub

Lagt på antikguide.dk den 12-01-2016 af Automaster


Selvom de nye kartofler for længst er gået hen og blevet gamle her midt inde i vinteren kan man stadig komme tæt på frembringe et resultat der kommer meget tæt på de nyopgravede sommerlige delikatesser,- og som ikke bliver melede som kedelige skrællede vinterkartofler.Landbruget og dets producenter har gennem mange år forbedret håndteringen af vores allermest populære grøntsag - kartoflen. Ofte er skimmel, brune pletter og bløde områder næsten ikke til at finde i poserne mere og dermed også gode grunde til at skrælle kartoflerne, andet end almindelig vanetænkning. I udlandet fx i Norge skræller man i langt mindre grad kartoflerne før kogning, men spiser skindet med.

Ud over at være en gevinst for både miljø og pengepung er dette langt bedre for os, da undersøgelser peger på, at der netop er i skindet man finder den største næringsværdi. Enkelte forskere går endda så vidt til at påstå at vores eget immunforsvar svækkes, hvis ikke vi indtager via de indholdsstoffer der gemmer sig i skindet. Et eksempel er æbler hvor det kan være helt op til 95 % af næringsværdien som går tabt ved at skrælle dette.

At "skrælleriet" er på vej ud i takt med mere økologi, raw food og stenaldermad er på vej ind mærker man også hos Fabrikators i Lyngby, folkene bag den populære "kartoffelskrubbehandske".
"Før i tiden solgte vi udelukkende skrubbehandsker fra maj til august, hvor de nye danske kartofler var i handlen, men de senere år oplever vi flere og flere butikker, som har handskerne på hylderne hele året" udtaler medstifter Peter Andersen, som fortsætter.

"Det er især Vildmose-kartoflen som egner sig til at blive skrubbet ren. Den er så nem og fin at rengøre og når man koger den nænsomt kommer man altså meget tæt på smagen af en ny kartoffel,- jeg synes det er helt fortrinligt".

Så hvis dit nytårsfortsæt er at spise sundere, spare tid og miljø eller blot mangler en god værtindegave så hold udkig efter skrubbehandskerne hos landets førende varehuse eller isenkræmmere og led efter de mørke og jordede kartofler i din dagligvare butik - så har du den perfekte kombination
Vejl udsalg 39,95 kr/stk