Find vej: Forside » Artikler » Kvinder vil have spænding og romantik

Kvinder vil have spænding og romantik

Lagt på antikguide.dk den 16-09-2015 af Automaster


Og det fik de i serien Succesromanen, der genudgives som e-bøger under navnet SilverlineEn stærk kvinde, der kæmper for kærligheden, for sin karriere eller for sit barn. Hun møder modgang og støder på modstand men følger sit hjerte og lader sig ikke slå ud. Hen ad vejen løser tingene sig, og i modsætning til livet ender alting altid godt til sidst.

En storsælgende succes
Spænding og romantik var opskriften på en typisk Succesroman, der startede som de populære føljetoner af Erling Poulsen i Familejournalen i 1959. Han skrev den første Succesroman ”Komtessen” og adskillige andre under skiftende synonymer. Gennem årene frem til 1989 kom serien Succesromaner til at omfatte omkring 250 titler af forskellige forfattere. Fortællingerne var fængslende og et tiltrængt frikvarter for en voksende fanskare af kvindelige læsere. Mange blev så opslugt af universet, at de begyndte at samle, bytte og give bøgerne videre til døtre og børnebørn. Da flere af romanerne blev filmatiseret, fik tilhængerne også mulighed for at opleve historierne på det hvide lærred.

Tre generationer skriver
En anden af forfatterne bag serien er Kirsten Nordstrøm Hansen. Sammen med sin mor Inge skrev hun igennem 15 år romaner, der både blev bragt i Familiejournalen og udgivet som Succesromaner. Da datteren Christina også begyndte at skrive, blev det starten på et nyt parløb. I alt har de tre kvinder skrevet 16 Succesromaner under synonymet Elisabeth Nord. I dag skriver Kirsten og Christina fortsat både noveller, kærlighedsromaner og hestbøger til unge piger. Både hun og Kirsten føler en stor glæde ved at skildre den svære kærlighed og livets benspænd på nye måder. Som Kirsten selv siger:
”Det var og er skønt at skrive om personer, der ligesom alle andre må kæmpe for lykken, og at de i sidste ende oplever den lykke, vi alle sukker efter.”

Nu som e-bøger
Og tilhængere af romantisk nostalgi har grund til at glæde sig. Indtil videre har fire af familien Nordstrøms romaner nemlig fået nyt liv som e-bøger i serien Silverline, der udgives af Griffle Forlag. Titlerne på disse er ”Maria”, ”Nattergalen”, ”Duften af Jasmin” og senest ”Nanna,” der handler om en pige, der bestyrer, men også hjælper de letlevende damer på et bordel. Fortællingen blev tilbage i 1980’erne anset for at være for vovet til at blive bragt i et blad, men blev dog udgivet som Succesroman på Winthers Forlag.
I alt er foreløbig 13 titler udkommet som e-bøger i Silverline serien.