Find vej: Forside » Artikler » Savner du kærlighed på Valentinsdag?

Savner du kærlighed på Valentinsdag?

Lagt på antikguide.dk den 11-02-2016 af Automaster


Den 14. februar nærmer sig og dermed Valentinsdag – også kendt som "de elskendes helligdag". På den dag kan det måske føles trist at være single. Mange vil mere eller mindre sætte lighedstegn imellem parforhold og kærlighed, og som single på Valentinsdag kan man føle et ekstra lille stik i hjertet.Men kærlighed kan findes mange steder uden for konventionerne. Det mener Jens W. Pedersen, forfatter til bogen Dating, desperation og selvudvikling, at man skal huske på, hvis man går og føler sig lidt alene: ”Det tages ofte for givet, at kærlighed og tosomhedens romantik er det samme, men jeg mener, at det ræsonnement bunder i et for snævert og misvisende begreb om kærlighed. Den misforståelse gør, at vi per automatik ser os om efter en kæreste, hvis vi savner kærlighed.”

Kærlighed redefineret
Vores mainstream-kultur er fyldt med den romantiske kærlighed. Især i film og popmusik skabes der en forventning om, at kærligheden skal realiseres inden for disse rammer. Vi præsenteres stort set ikke for andre modeller, og det gør os blinde for andre former for kærlighed. Jens ser derimod kærlighed som noget, der kan vise sig i alle aspekter af livet: ”I virkeligheden oplever vi kærligheden i mange relationer og sammenhænge. Den form for kærlighed, der fylder i mit liv, er ikke nødvendigvis parforholds-kærligheden. Det er vigtigt at få sagt, at vi kan opsøge og erfare kærlighed på andre måder.”
Kærlighed kan for eksempel være noget spirituelt, en kærlighed til livet selv, til familie eller venner. Jens ønsker at hjælpe med at vise kærester og ægtefolk såvel som singler, hvordan de får kærlighed i deres liv. Derfor er han gået på jagt efter kærlighed i den reneste form: ”Kærlighed kan ses som et fravær af alle de følelser og sindstilstande, der lukker den ude, såsom misundelse, jalousi, had, frygt, fordømmelse, grådighed og egoisme. Vi lukker af for kærligheden, hver gang de tankeklimaer overtager vores bevidsthed og dominerer den. Derfor skal man luge ud i alle de negative sindstilstande ved ikke at lade sig styre af dem og i stedet forsøge at opdyrke en kærlig attitude og tage kærlige valg i det daglige liv.”

En kærlig attitude virker, når du dater
Mange mennesker tror, at man ikke skal være god og kærlig, når man dater, men i stedet virke ligeglad, afvisende eller tilbageholdende. Denne misforståelse kommer af, at mange ikke ved, hvad kærlighed egentlig er, og derfor forveksler den med at indsmigre sig. Jens mener, at denne forveksling sker, fordi vi er vant til at leve et liv med os selv i centrum: ”Når vi prøver at gøre noget for andre, bliver det til en kedelig og uærlig cocktail, hvor vi er søde og rare, men med et egoistisk motiv. Dette er selvfølgelig slet ikke kærlighed, men en form for camoufleret begær. Modsat virker den rene kærlighed frisættende, fordi den gør, at du ikke er optaget af dig selv. Derved lader du din date åbne sig, når vedkommende selv vil.”

Om coach og forfatter Jens W. Pedersen:
Jens’ bog Dating, desperation og selvudvikling er udgivet på forlaget INDBLIK, og hans rådgivning retter sig primært imod, hvordan du får mere held i dit kærlighedsliv. Han har beskæftiget sig med selvudvikling i de sidste 25 år, er tidligere gymnasielærer i psykologi og har sin viden og metoder fra blandt andet Analytisk psykologi, NLP, Girafsprog, Mindfulness, Adfærdsterapi og ikke mindst den danske åndsfilosof Martinus.

Jens starter ny rådgivning i København per 26/2. Det foregår i Nørregade 41, tæt ved Nørreport St. De første fem, der booker en tid, får den til 150 kroner per session.

For yderligere information kontakt Jens W. Pedersen på 50 49 54 68 eller jenswpedersen@email.dk