Find vej: Forside » Artikler » En Sjælden Auktionsbegivenhed

En Sjælden Auktionsbegivenhed

Lagt på antikguide.dk den 14-04-2015 af Automaster

Auktion på Knuthenborg 18. april kl. 9.00 åbner Knuthenborg portene for en sjælden begivenhed - ikke siden auktionen på Ålholm Slot i 1995 har der i Danmark været afholdt herregårdsauktion ”on location”.

Auktionens mere end 450 numre rummer et righoldigt udvalg af finere kunst og indbogenstande, herunder udsøgte orientalske antikviteter og kunsthåndværk hjemtaget af Eggert Christopher lensgreve Knuth, under hans store dannelsesrejse til Fjern Østen i årene 1862-63. Rejsen skulle have være en jordomrejse, men den unge greve blev ramt af malaria og måtte afbryde rejsen for at få behandling.

Stort set alle kunst- og indbogenstande hidrører fra det tidligere nedrevne enkesæde og den nuværende hovedejendom. Dertil en større samling af maritime genstande, oldsager, almue redskaber, jagtudstyr, karet, vogne m.m. Alt sammen anvendt, gennem generationer, såvel ”Upstairs” som ”Downstairs”

En enestående mulighed for såvel et nærkig som en chance for at erhverve et stykke danske herregårdshistorie. Således vil alle udbudte lots på auktionen være mærkede med våbenskjoldsetiket og eller brændemærkemonogram.

Genstande, der af praktiske årsager ikke har været plads til på auktionen, udbydes på et stort loppetorv under eftersynet lørdag d. 18 april. Se venligst detaljer om åbningstider, vejvisning og parkering på auktionshuset.com og knuthenborg.dk

På Knuthenborgs og egne vegne byder vi Dem velkommen på eftersyn, loppetorv og auktion i dagene 18.-19. april, 2015.