Find vej: Forside » Artikler » Mange københavnere ønsker nye øjenlinser efter infoaften

Mange københavnere ønsker nye øjenlinser efter infoaften

Lagt på antikguide.dk den 19-09-2014 af Automaster

130 københavnere deltog ved EuroEyes’ netop afholdte informationsaften om øjenoperationer i TV-Byen. I løbet af aftenen blev publikum klogere på, hvordan midaldrende kan eliminere alderssyn, og mange har valgt at bestille tid til en forundersøgelse. Der var stor interesse for EuroEyes’ netop afholdte informationsaften i TV-Byen i Gladsaxe. Op mod 130 københavnere havde fundet vej til det gamle DR-hovedkvarter for at høre Jannik Boberg-Ans, der til daglig er cheflæge hos EuroEyes og tilknyttet klinikken i Søborg, fortælle om muligheden for at slippe for læsebrillerne.

Arrangementet fokuserede på nye muligheder for at eliminere alderssyn, og det modne publikum vidnede om, at de fremmødte i høj grad var læsebrillebrugere.

– Der er sket store teknologiske landvindinger i de seneste år. Man kan tale om en sand revolution for dem, der gerne vil af med læsebrillerne. Takket være de nyeste trifokale linser kan folk med alderssyn opnå et mere perfekt resultat end nogensinde før – og priserne skræmmer næppe, hvis man er vant til at købe briller med glidende overgang, fortæller Jannik Boberg-Ans.

Mange ønsker operation

Blandt deltagerne er der mange, der ønsker at gennemføre den banebrydende øjenbehandling, der giver brillefrihed resten af livet. Ifølge Jannik Boberg-Ans skyldes det ikke mindst aftenens anden oplægsholder, teamleder hos politiet Mette Spangenberg, som for nylig er sluppet af med brillerne efter en linseoperation hos EuroEyes.

– Multifokale linser kan varmt anbefales til alle, der vil af med deres læsebriller. Det er smertefrit, og man kan læse dagen efter, siger Mette, der faktisk mener, at øjenoperationen har været den bedste investering efter hendes datter.

Mette Spangenberg foreslog sig selv som oplægsholder til arrangementet i Søborg, da hun gerne ville viderebringe hendes oplevelse og følelse af frihed og livskvalitet. Teamlederen er blandt andet golfspiller og har siden operationen forbedret sit spil og handicap.

Slidt linse udskiftes

Konkret foregår linseoperationen ved, at øjenkirurgen udskifter den øjenlinse, der efter mange års brug er blevet nedslidt. Ved operationen isættes en ny linse, der har de samme egenskaber, som den vi fra naturens side er udstyret med. – Ud over alderssynet fjerner den nye øjenlinse også andre synsproblemer. Blandt andet får man rettet eventuelle bygningsfejl, når man får en ny linse, fortæller Jannik Boberg-Ans.

Før, under og efter operationen er der stort set ingen gener for patienterne, og behandlingen foregår ambulant.

EuroEyes består af 24 klinikker i Danmark, Kina og Tyskland, som korrigerer synsfejl med linseudskiftning samt nyeste laserteknologi. Klinikkerne behandler hvert år et femcifret antal patienter for alle grader af nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl og grå stær. Desuden opereres stadig flere for alderssyn for at undgå brug af læsebriller. EuroEyes er grundlagt i 1993 af øjenlæge Jørn S. Jørgensen. www.euroeyes.dk